BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 20 January 2012

my tattoo boy

viktor sylvestre you taught me to love someone back . i did not believe in love after what happened in my relationship before. how do you take my heart is very unique , not like my ex . how do you look me , how do you want me and how you show your love that makes you so different from others . blablablabla i do not know want to describe about you anymore. just enough for me to know who you are , ILOVEYOU MONSTER !



PERNAHKAH terfikir orang yang kita sayangi mula berubah hati? Jika sebelum ini dia kerap menghubungi bahkan sentiasa punya masa dan bersedia membantu, kini segalanya sudah berubah.

Ramai yang sering mengandaikan kekasih yang dicintai tidak akan berlaku curang. Namun, tahukah bahawa sudah lumrah alam manusia menyukai dan lebih tertarik kepada sesuatu yang lebih baik daripada yang sedia ada?

Lantas, insan paling rapat dengan diri pun tidak boleh dipercayai kesetiaannya 100 peratus. Kita mungkin mencintainya sepenuh hati tetapi adakah si dia juga begitu atau hanya berpura-pura?

Berikut keadaan yang mungkin boleh dijadikan panduan untuk mengesan si dia mula ‘memasang’ yang lain atau petanda awal mengesan kecurangan pasangan:

• Asyik resah melihat jam tangan apabila bersama anda.
Lazimnya anda dan si dia menghabiskan waktu yang lama bersama. Tetapi sejak kebelakangan ini, si dia asyik resah apabila bersama anda dan sesekali menjeling jam tangan seolah-olah ada hal lain yang lebih penting.Si dia juga sering mengejar masa sehingga anda sanggup ditinggalkan berseorangan kerana kononnya ‘ada masalah sedikit’.Jika situasi ini sering berlaku, anda patut berhati-hati kerana mungkin si dia berjumpa dengan kekasih lain dan anda hanya dijadikan ‘kekasih gelap’ atau sekadar di pinggiran.

• Tiba-tiba saja mengadu sakit ketika bertemu janji dengan anda.
Asyik bertemu janji dan berseronok, tiba-tiba saja si dia mengadu sakit dan ingin pulang awal ke rumah.Ada-ada saja sakitnya, sakit perut, pening, lenguh kaki atau rasa hendak demam serta pelbagai alasan sakit sedangkan sebelum ini anda melihat dia sihat dan tidak menunjukkan sebarang tanda untuk jatuh sakit.Apabila anda menawarkan diri untuk menghantarnya ke klinik atau pulang ke rumah, dia menolak bersungguh-sungguh dan ingin pulang sendirian.Kemungkinan dia tidak sakit tetapi mencari alasan untuk melarikan diri daripada anda.

• Kerap menolak pelawaan anda untuk keluar bersama.
Jika dulu, si dia ceria apabila anda mengajaknya keluar sama ada menonton wayang, makan atau sekadar bersiar-siar, tetapi kini dia sering menolak dengan 1,000 alasan.Jika si dia keluar pun setelah puas dipujuk dan dirayu. Situasi ini mungkin disebabkan si dia sudah bosan dengan anda dan ingin meninggalkan anda.

• Menjadi panas baran dan sering mencari kesilapan anda
Si dia berubah sikap daripada seorang penyayang menjadi pemarah. Kesilapan anda yang paling kecil pun seolah-olah besar baginya dan anda sering dimarahi walaupun di depan orang ramai.Walaupun anda cuba sedaya-upaya mengelak melakukan kesilapan, si dia tetap cuba mencari kesilapan anda. Paling teruk jika si dia sudah tidak segan-silu menengking atau memaki hamun anda disebabkan perkara kecil ataupun kesilapan yang tidak disengajakan.Jika situasi ini berlaku, lebih baik anda meninggalkannya kerana sudah jelas dia sudah tidak lagi menghargai anda sebagai kekasihnya.Mungkin si dia sedang mencari jalan untuk mewujudkan kebencian anda terhadapnya dan berharap anda akan meninggalkannya. Tidak guna merayu lagi kerana layanan buruknya hanya menyebabkan anda menderita.

• Terlalu kuat berahsia
Sudah tabiat pasangan bercinta, suka membelek-belek telefon bimbit pasangannya tetapi si dia tidak membenarkan anda memegang apatah lagi membelek telefonnya.Jika si dia jujur dan ikhlas dengan anda, sudah pasti dia membenarkan anda melihat kandungan memori telefon bimbitnya sama ada sistem pesanan ringkas, nama pemanggil mahupun simpanan nombor telefonnya.Dia tidak akan berasa takut atau bimbang kerana kejujurannya pada anda. Namun, sekiranya dia berkeras tidak mahu anda membelek telefon bimbitnya, anda patut berasa curiga.

Kita tidak perlu terus menuduhnya yang bukan-bukan. Lebih baik bersikap sewajarnya. Sekiranya kita memperlihatkan kemarahan, pasangan anda pasti punya cara lain untuk menutupi rahsianya. Cubalah anda bersikap tidak ambil tahu sikapnya dan dalam diam-diam korek rahsianya.Manfaatkan perasaannya ketika dia merasakan sudah dapat membodohkan diri anda. Percaya sahaja dengan kata pepatah sepandai-pandai tupai melompat pasti akan jatuh juga. Biar masa saja yang menentukannya. Kalau anda sabar, rahsia pasti akan terbongkar juga.

• Tidak lagi rajin menelefon anda
Pada awal percintaan, si dia asyik menelefon anda sehingga berkali-kali dalam satu hari. Sentiasa mengambil berat dan menelefon walau untuk bertanya sudah makan atau belum.Jika suatu hari tidak mendengar suara anda, pasti si dia resah. Tetapi sekarang dia tidak lagi rajin menelefon dan ada kalanya tidak menelefon anda langsung.Anda pula yang terpaksa menelefonnya dan kelihatan terdesak! Apabila ditanya ada saja alasannya dan paling popular ialah sibuk. Situasi ini menunjukkan dia tidak lagi berminat dengan anda dan mungkin hanya akan kembali menelefon anda apabila ada kepentingan lain.
CINTA itu ibarat COKLAT

A Girl

when a girl is quiet , millions of things are running in her mind .
when a girl is not arguing , she is thinking deeply .
when a girl looks at you with eyes full of questions , she is wondering how long you will be around .
when a girl answers ' I'm fine ' after a few seconds , she is not all fine .
when a girl stares at you she is wondering why you are lying .
when a girls lays on your chest , she is wishing for you to be her forever .
when a girl want to see you everyday , she wants to be pampered .
well that is a girl , lots of secret :)

Saturday, 20 August 2011

here for your information

hmmp now im totally satisfied what happen . i can relief , yeeehaaa ! now i can do what i want plus no one gonna babbler to me anymore . yeah i knw we having a great tyme together but more further our relation there's no more fun ada sweet tyme we can create . i knw you can see it by yourself right ? bla bla bla , i dont want talk about you bh actually ni tapi sengaja moe update blog kan . hahaaa . btw i mmg sayang you but i cannot sayang you mcm dulu and sometimes i felt unhappy, disgust with your altitude cause you kadang2 terlampau control me . itu nd bole ini nd bole , mcm mana tu ? nd kan la 24-7 you want me be there always for you , i have my own life too bh . nuhh now , you have to learn sleep by yourself without hearing my voice and always study for SPM ! ya i think thats all , hope you can find other girls that can make you happy dude and for sure im gonna miss you *mayb :)


Friday, 19 August 2011

choosing between happy or sad ?


You can choose to be happy or sad and whichever you choose that is what you get. No one is really responsible to make someone else happy, no matter what most people have been taught and accept as true.

expressions of the heart

pffff ntah la , nd tau mcm mana moe mulakan . terlampau sakit hati and makan dalam sama kau ! kw tau ak syg kw , tp napa kw nd pandai berubah . kw ckp ja kw moe berubah tp hakikatnya nd kan ? ak penat bh , penat gila tahan perangai kw , jaga hati kaw and ak yang selalu makan dalam !!! ak tahan ja apa ak rasa sbb ak namoe kw ckp ak ni terlampau mengongkong atau apa , im just nak u tahu yg AKU WUJUD juga dlm dunia kw . seriously , ak nd kisah puwn kw moe keluar p mana2 but at least luangkan la bh masa dengan ak , ni kw luangkn masa dgn ak but more to friends ! sampai sanggup balik membabi buta pagi mlepak ngn mmber . cmmon la kta kw dh matang tp nii bukan gaya org matang okk ? org gentle tahu jaga hati gf dy , yea i knw kw xpandai memujuk but jaga la hati ak skit , boleh ? kadang2 benda mcm ni wat ak rasa mc teda guna ada BOYFIE , tahu ka ? baik ak single je derr senang hati , bole ak bertext, hang out and flirting sama org lain . weyyh boy , ak byk beruba tuk kw , but kw xbole ke beruba sikit tuk ak ?? try la pentingkan ak sikit drpd kwn2 kw tuu . esshhh mcm gatal ketiak ak moe wat pragai mcm dulu keluar mlm and so on dengan often but ak xbuat sbb ak masih ada rasa syg ngn kaw and hormat kw sbgai bf ak . kw yg ubah and ajar ak jgn buat itu jgn buat ini tapi kw sndry xberubah . hmmp kw bsing laau ak keluar even ngn kwn and ak selalu ikut ckp kw stay ja mcm org bodoh d ruma . tapi kw bila ak ckp jgn kelur , pffff bising nk mampus ckp ak ni dh pndai control2 . ak bukan control la derr , ak cuma nk kw tahu yg ak rndu kw . :( :'(
hmmppp sudah la , malaaaas ak nk fkirr ok bubye !


Wednesday, 3 August 2011

Wabbit


Wawa Evans a.k.a Wabbit .
she's beautiful right ?
even i dont know her well , i LOIKE her .